Új kötet régészeti kötetet is bemutatnak szerdán a Tornyai-m

Új kötet régészeti kötetet is bemutatnak szerdán a Tornyai-múzeumban

Korok, kultúrák, lelőhelyek
Új kötet régészeti kötetet is bemutatnak szerdán a Tornyai-múzeumban

A Korok, kultúrák, lelőhelyek előadássorozat szerdai estjén vehetik kézbe az érdeklődők a Tornyai János Múzeum legújabb kiadványát. A 2018/2019. évi régészeti sorozat négy előadásának kiegészített, jegyzetekkel ellátott, vagy éppen rövidített változatát tartalmazó 80 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötetet Dr. Miklós Péter múzeumigazgató ajánlja a közönség figyelmébe a március 27-én 17 órakor kezdődő, Orosháza 12-13. századi muszlim emlékeit feltáró referátumot követően.

A Tornyai János Múzeum a Korok, kultúrák, lelőhelyek című előadássorozatát 2014. februárjában indított a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A szervezők célja az volt, hogy a régészeti esteken az érdeklődő közönség bepillantást nyerhessen a régészettudomány szerteágazó és izgalmas világába. Az elmúlt hat évben tizennyolc alkalommal juthattak elsőkézből, az adott téma elismert kutatóitól hiteles ismeretanyaghoz az előadásokra ellátogatók.

Az előadássorozat sikereire alapozva indítja útnak a Tornyai János Múzeum e kiadványsorozatot, amelynek első kötetét – szerkesztője Csányi Viktor, a vásárhelyi közgyűjtemény régésze  , az érdeklődők a szerdai záróelőadást követően vehetnek először kézbe. Március 27-én Rózsa Zoltán a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója egy a 12–13. században Orosháza térségében élt, sókereskedelemmel és pénzváltással foglalkozó muszlim közösség hagyatékát mutatja be. 
 

Retro Design Center Szentendre