Pákozdi Gasztro-Feszt június 30-án

Pákozdi Gasztro-Feszt június 30-án

Pákozdon a természeti adottságok és a belőlük fakadó kulturális örökség jelentenek garanciát arra, hogy a június 30-án megrendezésre kerülő Gasztro-Feszt vendégei ételből, italból, programokból az eredetit, a természeteset: a valódit kapják.

A fesztivál nyitányaként szolgáló halászléfőző-verseny, illetve a napot záró két koncert – előbb Vastag Csabáé majd Szandié - között a szervezők kézműves harapni valókat és bort kínálnak, a színpadon autentikus zenei és tánc produkciókat, a gyerekeknek pedig népi játékokat.

A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban vagy tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel (ha még van), vagy éppen a kóstolásuk tapasztalatai alakítanak ki új igényeket - ízvilágok, vágyak  számára nyitva kapukat.

Idén a határon túli történelmi borvidékek mesterei mellett (Heit Lóránd az érmelléki  borvidékről,  a Zsigmond Pincészet a felvidékiről, a Rozsmán Borászat a muravidékiről, Maurer Oszkár  a Szerémségből)  azok a termelők is bemutatják kézműves boraikat, akik a régióban hét hektárnál kisebb szőlősben gazdálkodnak.

És valódi lesz a zene is! Vastag Csabát, illetve az ő koncertje után Szandit ugyanis a PartYssimo zenekar tagjai kísérik.

A negyedik Pákozdi Gasztro-Feszten gyönyörű természeti környezetben ad egymásnak találkozót az étel, a bor és a jókedv.

Guba Rózsa's art dolls - doll museum