Volvo XC40

Volvo XC40

A prémium autókat gyártó Volvo Cars a mai napon újabb taggal bővíti szabadidőjárműveinek választékát, amint az olaszországi Milánóban lerántja a leplet az új XC40 prémium városi szabadidőjárműről.
Volvo XC40 new
Az XC40 érkezésével a Volvo Cars fennállása óta először kínál három vadonatúj, világszerte elérhető szabadidőjárművet az autópiac legnagyobb ütemben növekvő szegmensében.
Az új XC40 az első olyan modell, amely a Volvo Cars új fejlesztésű, moduláris jármű platformjára (CMA) épül, arra a platformra, amely a 40-es széria további, tervezett típusainak – köztük tisztán elektromos üzemű járműveknek – is alapjául szolgál majd.
Volvo XC40
Ami a technológiai tartalmat illeti, az XC40 az új 90-es és 60-as szériákban megismert, díjnyertes biztonsági, kapcsolódási és infotainment technológiákat honosítja meg a városi szabadidőjárművek kategóriájában.
Az XC40 olyan biztonsági és vezetőtámogató funkciókat kínál, mint a Volvo Pilot Assist rendszere, a City Safety, az útelhagyást gátló biztonsági rendszer, az automatikus fékvezérléssel kombinált, kitolatáskor a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, vagy a 360 fokos kamera, ami segíti a manőverezést a szűk helyeken. 
Volvo XC40
Az XC40 emellett radikálisan újszerű választ ad a fedélzeti tárolás kérdésére is. A modell ötletes belső kialakításának köszönhetően az XC40 utasai a szokásosnál praktikusabb tárolóhelyet találnak többek között az ajtókban és az ülések alatt. Emellett külön rekesz várja – és tölti vezeték nélkül – a mobiltelefonok nagy részét, egy kihajtható akasztó pedig a kézitáskák és szatyrok elhelyezését könnyíti meg.
Volvo XC40
Az XC40 bevezetésekor kétféle négyhengeres Drive-E erőforrással: a D4 dízelmotorral, illetve a T5 benzinessel lesz megrendelhető. A későbbiekben további opciók, így többek között hibrid, valamint tisztán elektromos meghajtású hajtáslánc-variációk is rendelkezésre állnak majd. Ezen túlmenően az XC40 a Volvo kínálatában elsőként kapja meg a cégcsoport új háromhengeres motorját.
Az új XC40 gyártása novemberben veszi kezdetét a Volvo Cars belgiumi üzemében, Gentben; a megrendeléseket szeptember végétől fogadja a Volvo.

Retro Design Center Szentendre