V. Hidak és Hídépítők Napja

V. Hidak és Hídépítők Napja

V. Hidak és Hídépítők Napja 2017. május 20-án a budapesti Széchenyi István térten.

A hagyományosan május végén – Szent Nepomuk napján - megrendezett Hidak és Hídépítők napjának elmaradhatatlan része a hídépítő verseny, de idén is számos más program színesíti ezt a napot. Különleges hajók fedélzetére lehet felmenni, és sétát is lehet tenni a Lánchíd lánckamrájában.
Hidak és Hídépítők Napja 2017A napot vízi felvonulás nyitja meg, evezősök, sárkányhajósok, kajak-kenusok, a Magyar Honvédség AM dunai hadihajója, a Katasztrófavédelem Szent Flórián Tűzoltó hajója, a Mahart PassNave Tersus hajója, KDVVIZIG kitűzőhajója és egyéb motoros hajók részvételével.

Déli 12 óra és délután 18 óra között lesz tárlatvezetés a Lajta Monitorhajón, a Kossuth Múzeumhajón, látogatás a Lánchíd lánckamrájában, tésztahídépítés és -törés, kiállítások és kvízjáték Széchenyi István életéről.
Hidak és Hídépítők Napja 2017Az eseményhez kapcsolódva a Hídépítők Egyesülete és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az V. Hidak és Hídépítők Napja keretében, a Lánchíd alapkőletételének 175., valamint Széchenyi Ödön nevezetes, 2000 km hosszú hajóútjának 150. évfordulója alkalmából „Széchenyi a hídépítő” címmel emlékülést és „Széchenyi emlékek nyomában” címmel kiállítást is szervez.

Guba Rózsa's art dolls - doll museum