Új Hyundai Tucson

Új Hyundai Tucson

A 2018-as New York-i Nemzetközi Autószalonon a Hyundai az új Hyundai Tucson újragondolt változatának világpremierjét ünnepli.  Az új Hyundai Tucson a Hyundai legjobb eladásokkal büszkélkedő gépjárműve Európában, 2015-ös piaci bevezetése óta. Európai tervezésével a  Hyundai új kompakt SUV-ja megújult, szembetűnő formatervvel, átalakított hajtáslánc kínálattal és fejlettebb technológiai és kényelmi funkciókkal lép a piacra, a modern fogyasztói igények kielégítése érdekében.

Hyundai TucsonA szembetűnő külső formatervet a kaszkádos hűtőrács, az átdolgozott, új, full LED fényszórók, valamint a megemelt első lökhárító, a motorvédő lemez és egy teljesen új könnyűfém felni alkotja. A felszereltség része még az új hátsó lámpa, valamint az újratervezett hátsó lökhárító és kipufogó is. A kivételesen tágas belső tér, a rendkívül ergonomikus belső kialakítás és a korszerű hajtásláncok széles skálájának kombinációja révén az új Tucson fokozott hatékonysággal és vezetési dinamikával győzi meg a vásárlókat.

Az új Tucson hajtását két dízel és két benzinmotor biztosítja.  Mindegyiket átalakították a méret, valamint a CO2-kibocsátás további csökkentése érdekében. Ezenkívül az új Tucson lesz az első Hyundai, amely egy enyhén hibrid 48 V-os hajtáslánccal is elérhető lesz 2018 közepétől.

A legerősebb hajtáslánc a 2.0 literes dízelmotor, 137 kW/186 lóerő teljesítménnyel. Ez a nagy teljesítményű motor négykerék-meghajtással érkezik és 6-fokozatú kézi sebességváltóval (6MT) vagy opcióként az új fejlesztésű 8-fokozatú automata sebességváltóval (8AT) rendelhető. Alternatívaként a vásárlók két különböző teljesítményű, új fejlesztésű dízelmotor közül választhatnak: az alapváltozat 85 kW/115 lóerős, az erősebb változat 98 kW/133 lóerős. Mindkét motor 6-fokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerék-meghajtással kapható. A nagyobb teljesítményű változatokhoz a Hyundai egy 7-fokozatú duplakuplungos sebességváltót (7DCT) kínál, választható első- vagy négykerék-meghajtással.  A Hyundai új, saját fejlesztésű 7DCT erőátviteli rendszere csúcstechnikájú sebességváltó. Automata sebességváltóhoz képest csökkenti az üzemanyag fogyasztást és a CO2 kibocsátást, javítja a teljesítményt, mindezt a magas szintű sebességváltási minőség fenntartása mellett.
A vásárlói szükségletek kielégítése érdekében az új Tucson két benzinmotorral is elérhető. Az 1.6 literes GDI 6-fokozatú kézi sebességváltóval, elsőkerék-meghajtással és 97 kW/132 lóerő teljesítménnyel rendelkezik. Erő és teljesítmény szempontjából az akár 130 kW/177 lóerő leadására képes 1.6 literes T-GDI motor szintén kiváló választás.  6-fokozatú kézi- vagy 7DCT (7-fokozatú duplakuplungos) sebességváltó is párosítható hozzá, első- vagy négykerék-meghajtással.  Az új Tucson teljes motor palettája teljesíti az új Euro 6c károsanyag kibocsátási előírásokat, melynek eredményeként hatékonyabb az üzemanyag felhasználás, minimalizálva az erőátviteli rendszer súrlódásból adódó veszteségeit. 

A legújabb, az új Tucson-ban elérhető Hyundai SmartSense aktív biztonsági- és vezetéstámogató funkciók megfelelnek a legmagasabb szintű európai biztonsági előírásoknak:  Elülső ütközésre figyelmeztető rendszer, gyalogosfelismerő móddal (FCA), Aktív sávtartó rendszer (LKA), Vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer, Intelligens sebességkorlátozásra figyelmeztető rendszer (ISLW). A biztonsági csomag továbbá magában foglalja még a Hyundai Surround View Monitor (SVM) rendszert is, amely kamerák segítségével 360°-os látóteret biztosít hátramenetben.  Ezen kívül a bi-LED fényszórók, a Távolsági fényszóró asszisztens (HBA) és az esőérzékelős ablaktörlők mindenkor kiemelt láthatóságról gondoskodnak. Az első radarérzékelők használatával a Tucson adaptív sebességtartó automatikája (ASCC) automatikus gyorsítással és fékezéssel állandó sebességet és távolságot tart az előtte haladó gépjárműhöz képest, a hatékony és biztonságos utazás érdekében.

Oldtimer Show 2020 október