Tavasz a Krúdy-negyedben

Tavasz a Krúdy-negyedben

„Jövend életemet nyugodt folyású, tiszta nagy folyónak láttam, amely szinte boldog áhítattal fodrozik a tavaszi napsütés alatt!” (Krúdy Gyula)

A Kiskorona utca – Korona utca – Mókus utca – Tanuló utca által határolt területen működő kultúrával és gasztronómiával foglalkozó intézmények 2013 óta kínálnak közösen is programlehetőséget – ez alkalommal május 14-én vasárnap.

Házigazda: Lukácsházi Győző

Az Óbudai Társaskör nagytermében 10 órakor Nyáridéző muzsikát hallhatnak az Andor Ilona Zeneiskola diákjainak közreműködésével.

A nap folyamán az Óbudai Társaskör hangulatos kertjében a Társaskör Kávézója és a Kéhli Vendéglő gondoskodik a finom falatokról.

11 órától a Társaskör kertjében gáblit kóstolhatnak, az irodalomról Adorjáni Bálint, a zenéről a Berki Sándor vezette Kék Duna Koncert-Szalonzenekar gondoskodik. 15 órától Tavaszi Muzsikával várnak mindenkit a Budapesti Vonósok tagjai. A könnyedebb műfajok kedvelőinek pedig 16 órától a Valami Swing zenekar játszik.

A nap zárásaként Cserna-Szabó András Veszett paradicsom című könyvének hangoskönyv-bemutatóján vehetnek részt, az író beszélgetőtársa: Péczely Dóra. A kötet nemrég jelent meg a Mojzer Kiadó gondozásában, megszólaltatója Rudolf Péter, a 2016-os év legjobb hangoskönyves előadóművésze és Tóth Viktor szaxofonművész. Ekkor sem feledkezünk meg a kulináris élvezetekről sem, hisz az előadás végére elkészül Cserna-Szabó András lecsója.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban egész nap fotózkodhatnak századfordulós hangulatú kosztümökben. 11 órakor és 16 órakor lehetőségük lesz részt venni a „Nekem soha nem volt otthonom” - Krúdy Gyula budapesti életének színterei című kiállítás tárlatvezetésein. A sörök kedvelői a Sörömre fel című programon tudhatnak meg még többet a sörökről, sörkészítésről és sörkorcsolyát is készíhetnek. Mindezek mellett pedig kipróbálhatják milyen is detektívnek lenni: 11 órától és 14 órától élőszereplős nyomozós játék várja a látogatókat a múzeum kiállásában.

Az Óbudai Népzenei Iskola kertjében kobzás nap várja az érdeklődőket. Egész nap közös zenéléssel, énektanulással, kézműves portékák vásárával, kézműves foglalkozásokkal készülnek az iskola tanárai és diákjai. Vendégek: Bolya Mátyás, Csenki Zalán, Fábri Géza, Kátai Zoltán, Németh László és jobbnál jobb kobzos muzsikusok, növendékek az ország különböző szegleteiből.

A Mókus Sörkert és Étteremben kiváló csapolt söröket és sörkorcsolyákat kóstolhatnak Gera Gábor harmonikaművész muzsikája mellett.

Retro Design Center Szentendre