PESTI BROADWAY – Az orfeumok és kabarék világa

PESTI BROADWAY – Az orfeumok és kabarék világa

Rövid séta sok izgalmas történettel, mert Pest megér egy délutánt! Séta a pesti Broadway-n január 21-én vasárnap délután.
Pesti BroadwayMoulin Rouge, Parisiona, Tarka Színpad, Fővárosi Cabaret Bonbonnière, Modern Színház Cabaret… Megannyi fordulatos és elbűvölő történetű, sajátosan “pesti” helye egy letűnt kornak és időnek, a Monarchia utolsó két évtizedének. Pikáns történetek, a kérlelhetetlen igazmondás csípős és szomorkás iróniája, az önmagán mosolygó polgárság álomvilága, avagy orfeum, kabaré és operett a XX. század elején magyarul. Hogyan lehetett egy dadogó író a legnagyobb konferansz? Mik is voltak azok a franciásan fülledt hangulatú orfeumok és miért dübörgött – az ágyúk zaját is túlharsogva – a Csárdáskirálynőt ünneplő vastaps?

A sétát angol és magyar nyelven vezeti Czékmány Anna és Vajer András. Hogy mindenki kedvére ingyenesen részt vehessen rajta, azt az Open Society Foundation támogatta. Regisztrálni a parafitt@parafitt.hu e-mail címen lehet, a talékozó pontos helyét és időpontját azután küldik el. 

Forrás : Civil Hírügynökség

Babamúzeum