Ősbemutató az amszterdami magyar utcalányokról

Ősbemutató az amszterdami magyar utcalányokról

Amszterdam piros lámpás negyedében van egy utca, amit köznyelven „Nyíregyháza utcának” hívnak, mert az ott dolgozó prostituáltak nagy része Magyarország keleti részéről érkezik, gondoltad volna? 
A Nyíregyháza utca nem egy hely, hanem egy imagináció, de egyben reális térség, átjáró, melyen keresztülvonszoljuk személyes reménytelenségünk összes poggyászát. Ez a sztori lerágott csont, ha van még történet egyáltalán. A kevésbé jó képességűek is kívánnak boldogulni, könnyen és gyorsan előnyhöz jutni, élvezni, leszopogatni a kis combokat. A pokol nyolcadik köre (Inferno holland képregény). Négy lány a tudat küszöbe alatt, a nyíregykörnyéki mocsárból, elindul szerencsét próbálni.
A hollandiai magyar roma prostituáltak sorsát feldolgozó dráma erejét költői nyelvezete és a feldolgozott brutális téma közötti éles ellentét adja. 
Az előadást 16 éven felüli nézőknek ajánljuk!

Két bemutatót is tart hétvégén az Ódry Színpad: szombaton este az Édentől Keletre alapján született Éden című előadás kerül színre a Padláson, míg vasárnap a nagyszínpadon tartják Szilágyi Eszter Anna művének ősbemutatóját A Nyíregyháza utca címmel. A hétvégi bemutatók után az előadásokat februárban többször is játsszák.

Fotók : Szkárossy Zsuzsa

Szilágyi Eszter Anna: A Nyíregyháza utca
Szereplők:
Bori Réka
Czvikker Lilla
Józsa Bettina
Ladányi Júlia
Litauszky Lilla
Mentes Júlia
Nagy-Bakonyi Boglárka
Széles Flóra

Mozgás: Blaskó Borbála
Zene: Trabalka Cecília
Rendező: Novák Eszter

Country Choppers hird