Népi bútorfestő kurzust hirdet a Tornyai János Múzeum

Népi bútorfestő kurzust hirdet a Tornyai János Múzeum

Kétnapos népi bútorfestő kurzust hirdet a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. Az augusztus 13-án és 14-én, délelőtt kilenc és délután négy óra között megrendezésre kerülő foglalkozásokon a résztvevők megismerhetik a népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját és színvilágát, valamint Dudás Ildikó népi bútorfestő irányításával gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek.

Népi bútorfestő kurzust hirdet a Tornyai János MúzeumA kétnapos kurzuson való részvétel – az Interreg – IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló, Közös művészeti örökségünk nyomában című pályázatnak köszönhetően – ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, a résztvevők számára a gyakorlati munkához szükséges anyagokat és a foglalkozások napjain az ebédet a szervezők biztosítják.
A két nap során továbbá szó lesz a templomokban alkalmazott bútorfestésről, a vásárhelyi bútorfestés sajátosságairól, s a résztvevők ismereteket szerezhetnek a bútorok restaurálásának és konzerválásának módszereiről is.
A kurzust szervező Lucza-Vígh Erna, a Tornyai János Múzeum múzeumpedagógusa elmondta: a kurzusra felső tagozatos és középiskolás diákokat, egyetemi hallgatókat és felnőtteket egyaránt várnak.
Jelentkezni e-mailben a  lucza.vigh.erna@tjm.hu címen augusztus elsejétől lehet, a tervezett húsz férőhelyet a jelentkezések sorrendjében töltik fel. További információt a 62/24-22-24-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.
 

Oldtimer Show 2020