MUZEUM@DIGIT Konferencia

MUZEUM@DIGIT Konferencia

MUZEUM@DIGIT Konferencia 

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja (MNM OMMIK) a hagyomány és a megújulás jegyében rendezi meg az idei, immáron ötödik MUZEUM@DIGIT Konferenciáját. A hagyományosan színvonalas szakmai program, a meghívott számos külföldi előadó és a minőségi konferencia szolgáltatások mellett ebben az évben újdonságokkal és meglepetésekkel is szolgál: a megújulás jegyében a konferencia új arculatot kapott, környezetbarát konferenciacsomagok, innovatív fakultatív programok és a konferencia interaktív mobil applikációja várja a résztvevőket. Az intézmény célja, hogy tartalmas szakmai program és izgalmas élmények együtt jellemezzék az idei rendezvényt.
A korábbi évek gyakorlatát követve idén is hazai, európai és tengerentúli előadók színvonalas előadásai, valamint inspiráló múzeumi projektek bemutatói kaptak helyet. A MUZEUM@DIGIT fókuszában – eredeti koncepciójához híven – most is a digitális megújulás, az innováció, a trendek és tapasztalatok bemutatása áll, nagy hangsúlyt fektetve a nemrég elfogadott Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégiára. Ezen túl a kiállításokban alkalmazott digitális megoldások, a médiaoktatás, a kulturális statisztika, az audiovizuális archívumok és a digitális adatvagyon témaköre is terítékre kerül. 
Az MNM OMMIK mostantól minden évben bemutatkozási lehetőséget szeretne biztosítani az ICOM nemzetközi bizottságai számára, arra fókuszálva, hogy az új technológiák, digitális eszközök, alkalmazások hogyan épülnek be a szakmai munkába. Elsőként az ICOM ICEE (ICOM Kiállítások Cseréjével Foglalkozó Nemzetközi Bizottsága) elnöke hívja fel a figyelmet a média és a technológia nyújtotta lehetőségekre a kiállítások kapcsán.
A tavalyi sikeren felbuzdulva november 30-ra az OMMIK két workshopot is szervez a digitális tárlatvezetés és a digitális múzeumpedagógia témaköreiben.
 

Kecskemét Adok - Veszek