Műgyűjtők és műkereskedők kezdeményezése a koronavírus ellen

Műgyűjtők és műkereskedők kezdeményezése a koronavírus elleni harcban

A Gödöllői Királyi Kastélyban 2019 őszén megrendezett Rejtett Remekművek - Betekintés magángyűjteményekbe® című kiállítás, mely a magyar festészet aranykorába engedett bepillantást az érdeklődőknek, 2020. március 15-én zárta kapuit a kastély Rudolf-szárnyában.
A kiállítás műgyűjtői most a koronavírus elleni harcban szeretnék támogatni az egészségügyben kitartó és kemény munkát végző Szent László Kórházat, valamint az intézmény bezárások miatt nehéz helyzetbe került Gödöllői Királyi Kastélyt. 
A Műgyűjtők által felajánlott műtárgyak eladásából befolyt teljes összeget ezen intézményeknek ajánlják fel a szervezők.

Ezen kívül terveznek egy online jótékonysági aukciót, melyet a Bodó Galéria és Aukciósház szervez. 
Szeretnék, ha ehhez a kezdeményezéshez más gyűjtők, galériák és kortárs művészek is csatlakoznának. Szándékukat a info@rejtettremekmuvek.hu címen várják.
A fixáras felajánlások és az aukció pontos menete elérhetőek a www.rejtettremekmuvek.hu oldalon.
Az aukció tervezett időpontja: 2020. május második fele
 

A MAGYAR FESTÉSZET ARANYKORA
A Gödöllői Királyi Kastély termeiben főként a 19. század második és a 20. század első felének, magyar művészek műveiből álló kiállítása, több gyűjtő összefogásának és együttműködésének eredményeként jöhetett létre. A bemutatott időszak a magyar festészet aranykora, amikor a klasszicista, majd későbbi realista, sokszor történelmi vonatkozású művészet után a progresszívebb, számos esetben az európai áramlatokhoz kapcsolódó alkotások, művészek, csoportosulások találtak új utakat maguknak.
 

Guba Rózsa's art dolls - doll museum