Milánóban lép fel a Magyar Állami Népi Együttes

Milánóban lép fel a Magyar Állami Népi Együttes

A milánói Scala zenekarával és Shlomo Mintz-cel ad közös koncertet a Magyar Állami Népi Együttes zenekara október 18-án a milánói Theater Repower színpadán. A három felvonásos műsor második és harmadik részében az együttes a Liszt-emlékévre készült nagysikerű tánckoncertjét, a Liszt-mozaikokat láthatja az olasz közönség. 

Európai előadássorozatának első állomásaként 2020. október 18-án a milánói Theater Repower színpadán lép fel a Magyar Állami Népi Együttes. Először Bartók Béla művei csendülnek fel a világhírű Shlomo Mintz, Edison- és Gramophone-díjas hegedűművész, a milanói Scala és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának előadásában. 
A műsor második részében a Liszt-emlékév tiszteletére készült és 2018-ban a Művészetek Palotájában bemutatott Liszt-mozaikok című tánckoncertet láthatja az olasz közönség a Magyar Állami Népi Együttes előadásában. Az előadáshoz Bartók és Kodály után ismét a magyar zeneművészetből, ezúttal Liszt Ferenc munkásságából merítettek ihletet az alkotók. A tánckoncerten Liszt művei mellett a zene és a tánc nyelvén szólalnak meg az azokhoz ihletforrásként szolgáló nemzeti romantika legkiválóbb darabjai, a gregoriánig visszanyúló egyházzenei előzmények, valamint a Lisztre hatást gyakorló kortársak, Paganini és Chopin szerzeményei is. 
Az előadáson közreműködik a Szent Efrém Férfikar és Szabó Marcell zongoraművész. Nagy öröm az együttes számára, hogy a milánói előadásról felvétel készül és jövő év folyamán több rangos nemzetközi zenei csatornán is látható lesz a koncert és az előadás.
 

Guba Rózsa's art dolls - doll museum