Miénk a vár ... díjmentesen !

Miénk a vár ... díjmentesen !

Hagyományok, történelem, kalandok, játékok. Igazi családi szórakozás vár azokra, akik 2017. június 3 - 5-ig , a pünkösdi hétvégén ellátogatnak a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum rendezvényére, a városligeti Vajdahunyadvárba.

A látogatók megismerkedhetnek várainkhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal.

A rendezvényen magyarországi várak és a váraknak otthont adó települések programokkal, turisztikai ajánlatokkal mutatkoznak be. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – a múzeum egyedi programajánlatai, első világháborús kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkozások és ismeretterjesztő programok, valamint a Kaland-Vár játékkiállítás, országos babakiállítás teszik teljessé.

Ízelítő a programokból:

Tudáspróbák, makett készítés, óriás társasjáték, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, beöltözés, arcfestés, hátizsákos felfedező, tárlatvezetések, vártörténeti séta, rajzfilmkészítés, planetárium, babakiállítás várja a családokat.

A színpadon történeti előadások, népzene, néptánc, régizene, bábszínház és más gyermekműsorok szórakoztatják majd a közönséget, valamint megelevenedik a Szigeti veszedelem és fellép Sasvári Sándor is.

A Magyar Honvédség technikai bemutatókat tart. A közönség naponta többször íjászbemutatót láthat.

A Vajdahunyadvár udvarán kézműves portékák vására, lovagi játék és gyermekjátszóház várja a közönséget. A látogatás díjmetes !
 

Kecskemét Adok - Veszek