Lépésről-lépésre / Step by Step

Lépésről-lépésre / Step by Step

A Budapest Kortárstánc Főiskola táncosai ismét betáncolják a Trafó összes terét. A főiskola növendékei rendszerint a karácsony előtti napokban és az évad végén mutatják be legújabb táncaikat a Kortárs Művészetek Házában. A diákok saját utakat járnak be, lépésről-lépésre haladnak önmaguk feltérképezésének, megismerésének útján.

Budapest Kortárstánc Főiskola  Lépésről-lépésre / Step by StepA Budapest Kortárstánc Főiskola előadása a következő év felvételizőinek is segíthet abban, hogy átfogó képet kapjanak az iskoláról, illetve a Lépésről-lépésre táncosainak szavaival élve: megtapasztalják saját határaikat, de lehetőségeiket is. Látható lesz első éves hallgató – a plakátokon is látható – Yrsa Heijkenskjöld szólója, de vegyes összetételű, nagyobb lélegzetű produkciókban sem lesz hiány.
Az előadók közül néhányan pár soros ismertetőt is írtak darabjukhoz.
Alja Branc
„Érdekelnek azok a mindennapi helyzetek, amikor az egyéni értelmezése az erkölcsnek és az önmegvalósításnak erkölcstelen viselkedéshez vezet. Nem szeretem, amikor az emberek bántanak másokat. Nem szeretem, amikor az emberek bántanak engem. És azt sem szeretem, amikor én bántok másokat. Az az igazság, hogy állandóan ez történik. Érzem az individualizmus jelenlétét a társadalomban, az egyén és annak céljainak a dicsőítését. Túlterheltnek érzem magam a sok ötlettől arról, hogy mi is az erkölcsös viselkedés. Mindezek mellett, szembesülök olyan helyzetekkel, ahol a hazugságok kevesebb kárt okoznak, mint az igazság. Ebben a kontextusban szeretném bemutatni ezen szituációknak az ünnepét a következő szlogennel: ’Megölni egy embert illegális, de nem illegális megölni az álmait.’”
Ivona Medić 
„Az önsegítő kézikönyvek a modern világban a problémamegoldás népszerű formái. Iránymutatásul szolgálnak a modern ember számára, hogy magával és másokkal könnyedén foglalkozhasson. Orvossá, anyává, legjobb baráttá, kutyasuttogóvá, sámánná, szeretővé alakítanak minket. Mindazt, amit egy másik emberben kellett keresnünk, már magunk is meg tudjuk valósítani.
Magam próbáltam már többször is, de egyszer sem sikerült modern sámánná válnom. Soha nem sikerült közelebb kerülnöm önmagamhoz online légzési gyakorlatokkal, vagy közösségibbé válnom a ’Hogyan vegyenek észre az emberek – 7 egyszerű lépésben’ segítségével.
Mint egy óda, megalkottam a saját önsegítő kézikönyvemet, ami – a maga öntudatlanságával – végig vezet az úton belső önmagamhoz.”

 

Retro Design Center Szentendre