III. EGRI ORSZÁGOS AKVARELL TRIENNÁLÉ

III. EGRI ORSZÁGOS AKVARELL TRIENNÁLÉ

A Dobó István Vármúzeum és a Magyar Vízfestők Társasága szervezésében megrendezésre kerül a III. Egri Országos Akvarell Triennálé a Kepes Intézetben.
A kiállítás, hasonlóan a húsz alkalommal sikeresen megrendezett akvarell biennálékhoz és két triennáléhoz, áttekintést ad a döntően az áttetszőségre építő kortárs vízfestészeti technikák legújabb eredményeiről. A szabad beadású, de szakmai zsűri által válogatott tárlat célja, hogy lehetőséget kínáljon új művészi tartalmak és formák kereséséhez, új művészi megnyilatkozások felvonultatásához e sokféle megoldásra, közlésmódra alkalmas, innovatív festészeti eljárás művelőinek, és élvezetes időtöltést kínáljon a műfaj szépségeit, izgalmait szerető műkedvelő közönségnek.
A 2018-as kiállítás jelentőségét az adja, hogy az első országos egri akvarell tárlat ötven évvel ezelőtt, 1968-ban került megrendezésre Eger város önkormányzata támogatásával.

A III. Egri Országos Akvarell Triennáléra 292 alkotó 699 művel pályázott. A szabad beadású tárlatra három művel lehetett jelentkezni, melyek az elmúlt három évben, az előző kiállítás óta készültek. Június 1-én ült össze a válogató zsűri. Tagjai voltak Csurka Eszter képzőművész – a XIX. Országos Akvarell Biennálé (2004) nagydíjasa, Földi Péter festőművész – a II. Országos Akvarell Triennálé (2014–15) nagydíjasa, P. Szabó Ernő művészettörténész – az Új Művészet folyóirat főszerkesztője, Szily Géza festőművész – az I. Országos Akvarell Triennálé (2009) nagydíjasa, Wehner Tibor művészettörténész, H. Szilasi Ágota művészettörténész Dobó István Vármúzeum. Döntésük alapján 149 alkotó 236 művel szerepel a kiállításon.

Az ünnepélyes, díjkiosztással egybekötött kiállítás megnyitó 2018. július 14. 14.00 lesz a Kepes Intézetben (Eger, Széchenyi utca 17.).

Retro Design Center Szentendre