Fortunata (16)

Fortunata (16)

FORTUNATA  (16)
színes, olasz film

Fortunata - Jasmine Trinca
Fortunata (Jasmine Trinca) egy önmagát szerencsésnek tartó egyedülálló anya a mindig pezsgő Róma külvárosában. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis örökké derűsen küzd az álmaiért.

Erőszakoskodó, alkoholista rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és kislányát jól láthatóan megviseli a helyzet. Az sem könnyíti meg az életüket, hogy Fortunata éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját és a saját lábára állhasson végre.

A helyzetet bonyolítja, hogy a kislányt a válóper miatt vizsgáló sármos pszichológus Fortunátában azt a nőt látja, akivé a nő valójában válni szeretne. Ezt az erős és elszánt asszonyt leveszik a lábáról feltörő érzései a szakértő iránt, ám szenvedélyes viszonyukra egy súlyos baleset következtében fény derül.

Sergio Castellitto rendező hatalmas szívvel készítette el a boldogságért küzdő nő hamisítatlanul olasz történetét. A Fortunata címszereplőnője, Jasmine Trinca a 2017-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában átütő alakításával a legjobb színésznő díját nyerte el.
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.A Fortunata 2018. január 11-től látható az alábbi mozikban:

Budapest - Művész
Budapest - Premier Kultcafé
Budapest - Puskin
Budapest - Tabán
Budapest - Uránia
Cegléd - Uránia mozi
Jászberény - Lehel Film-színház
Miskolc - Művészetek Háza
Nyíregyháza - Krúdy mozi
Pécs - Apolló mozi
Szigetszentmiklós - Nádasdy mozi
Szeged - Belvárosi mozi
Szentendre - P'Art mozi
Szolnok - TISZApART mozi
Szombathely - AGÓRA-SAVARIA Filmszínház
 

Guba Rózsa's art dolls - doll museum