Felejtsük el végre a legurított feleseket

Felejtsük el végre a legurított feleseket

A hazai pálinkakultúra az utóbbi években hatalmas átalakuláson esett át. Ennek köszönhetően idén nyáron az ország egyik legnépszerűbb pálinkaháza, a Rézangyal is új fejezetet nyit életében: júliusban csúcskategóriás, pálinkaházasításokból álló termékpalettát dob piacra. A kifinomult ízvilághoz vadonatúj, a pálinka eredetére asszociáló, exkluzív csomagolással hívja magára a figyelmet és lopja be magát a fogyasztók szívébe. 
Felejtsük el végre a legurított feleseket: a jó pálinkát illatolva, kortyonként ízleljük!


„A jó pálinkát illatolva, kortyonként ízlelgetve kell fogyasztani, hiszen csak így teljesedhet ki az általa nyújtott élmény. Ideje elfelejteni a karcos emlékeket és a gyorsan bedobott feleseket!” – szögezi le a legfontosabb alapelvet Borbáth Gabriella pálinka- és párlatszakértő. Persze nem volt ez mindig így: másfél évtizede még olyan szeszesitalokkal megpakolva távoztunk a boltokból, illetve ismerőseink pincéiből, amelyek zöme fényévekkel maradna el a jelenlegi minőségi elvárásoktól. 
A pálinkafogyasztás kultúrájának megteremtésének és elterjedésének hála, a kép mára teljesen megváltozott. A fogyasztók egyre inkább a csúcskategóriás termékeket keresik és vásárolják. Az elmúlt években pedig az lett a tendencia, hogy a pálinka ne csupán erős legyen, hanem igenis adja vissza az adott gyümölcsre jellemző tökéletes íz és illatharmóniát. 
A Rézangyal esetében a kivételes ízvilág részben a készítés technológiájára, az eltérő évjáratok okozta különbségeket kisimító, összetett karakterjegyeket létrehozó házasításra vezethető vissza. Az újonnan bevezetett prémiumkollekció tagjai nagy műgonddal válogatott és házasított tételekből állnak össze. „Ezeket, az akár különböző eljárással készített pálinkákat egyenként bíráltuk, osztályoztuk a legfőbb jegyek és karakterek mentén, majd felvázoltuk azok íztérképét. A prémiumkollekció tagjait ezen bírálatok mentén választottuk ki úgy, hogy az adott gyümölcsre jellemző íz- és illatkarakterek összeadódó értékei minden egyes üvegben tökéletes harmóniát alkotva találjanak egymásra.  Találkozik bennük hazánk legelismertebb pálinkamestereinek tudása, a szakma szeretete, a válogatott gyümölcsök és alapanyagok, nem utolsó sorban az a töretlen kísérletező kedv, amelynek végeredménye minden üvegben megtalálható” – fogalmazott Márton András, a Rézangyal blendmestere, aki a prémium termékek mindegyikén aláírásával vállal garanciát a kivételes ízélményért.

Guba Rózsa Babakiállítás