Februári színek az Óbudai Társaskörben

Februári színek az Óbudai Társaskörben

Februári színek az Óbudai Társaskörben

Az Óbudai Társaskörben csak azért is színes a február. Lehet, hogy kívül fehér hó helyett szürke latyak van, de a Ház falain belül mégis színes a világ.  Megtölti a sok zenei hang, megszakítás nélkül (február 2., Attacca – Megszakítás nélkül – Oláh Vilmos sorozata). Az est vendégei Vásáry Tamás és Boros Misi zongoraművészek, akiket kollégájuk, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első koncertmestere kérdez érdeklődő zenésztársként.
Farsang kétszer is lesz az Óbudai Társaskörben. Először lehet táncolni is , másodszor pedig  képzeletünk és a zene hangjai segítségével mulathatunk (február 19. Farsangi kavalkád – Vidám színek a kamarazenében).
Seress Rezső dalait újra hallhatják az évek óta futó egyik legsikeresebb produkcióban (február 4., Dalok a Kispipából – Seress Rezső-est), és együtt gondolhatunk a szerzőre, aki 50 évvel ezelőtt egy januári napon vetett véget életének.
A Ház egyik rezidens zenekarának tagjai a kamarazenélés örömét osztják meg a koncerthallgatósággal (február 8., Társasköri Kamara – Közreműködnek a Budapesti Vonósok tagjai).


A barokk lakomák fényét emelő asztali zenéket hoz a Társaskörbe a Simplicissimus (február 10., Zengő asztal  –  A Simplicissimus Kamaraegyüttes koncertje – korhű hangszereken )
Vasárnap a szentmise után vagy helyett szakrális játszóházba mehetünk, ahol dél-afrikai, indiai, óorosz, grúz, új-zélandi, amerikai és görög egyházzenét hallgathatunk (február 11., Ima és ritmus – Szakrális játszóház – Szent Efrém Férfikar).
Az Európai Unió két alapító nemzete a zenében is jeleskedett már a korábbi időkben is. A barokk kor jellegzetes hangszerét, a gambát ismerhetjük meg közelebbről e két nemzet szerzőinek művein keresztül (február 15., csütörtök 19 óra Németek és franciák a barokk gambazenében).

Retro Design Center Szentendre