Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

2017. október 13-15-ig kerül megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg kiegészítő program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget két színpadon.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Főváros legnagyobb gasztro-fesztiválja, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál. Aki október közepén kilátogat a Vasúttörténeti Parkba, az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal, vidéki ízekkel. A budapesti kolbászfesztivál jelszavai: „gasztronómia, hagyományőrzés, folklór
A méltányos belépőjegy áráért a látogatók nem csak a gasztronómiai és a zenei programokat kapják, hanem a Vasúttörténeti Park (Európa legnagyobb vasúti múzeuma) látványosságait és számos kiegészítő programot. A budapesti kolbászfesztivál ideje alatt a park összes interaktív programja üzemelni fog: hajtány, lóvasút, mozdonyforgató, kerti vasút, gőzmordony és a híres Nohab dízelmozdony. Ezen kívül gőzmozdony és vasútikocsi kiállítás, vasútmodell és terepasztal kiállítás várja a látogatókat. A rendező Oldtimer Show Kft. egy mini oldtimer autó és motor kiállítással is kedveskedik a közönségnek, sőt a 120 éves VIP teakfa vasútikocsi-ra is fel lehet menni egy fotó erejéig, idegenvezető irányításával. 

Disznótoros Kolbászfesztivál 2017Ha már kolbászfesztiválról van szó, nem maradhat el a malac sem! Többek között mindhárom fajta mangalica is látható lesz az állatkarámokban és az állatsimogatóban simogatható kismalacok is lesznek.
Disznótoros Kolbászfesztivál 2017 Budapest

Az állatkarámok mellett lesz a muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállítása, ahol a kukoricamorzsolást a darálást és a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók. (A tavalyi Disznótoros Kolbászfesztiválon 6 mázsa kukorica lett lemorzsolva, ledarálva és a karámokban lévő állatokkal megetetve.) A karámokkal szemben lévő területen vidámparkvárja a gyerekeket és a felnőtteket, dodgemmel, óriás lánchintával és extrém hintákkal. A karámok másik oldalán lesz a fő látványosság, a disznóvágás bemutatók. A bemutatókon régi mezőgazdasági termelőeszközök is részt vesznek. A 124 éves működő cséplőgép, melyet a 110 éves, nagyhangú „hazaáruló” MEZ traktor fog meghajtani laposszíjjal. Az aratók a búzakévéket a cséplőgépbe felül adagolják majd, az alul kipotyogó szalmán pedig a böllérek megperzselik a malacot. A perzselést ősrégi, kézzel tekerős, parazsas fűtésű perzselővel mutatják be a böllérek. A megperzselt malacot helyben feldarabolják és feldolgozzák hagyományőrző eszközökkel, hagyományőrző ruházatban. A pesti népek élőben láthatják majd a disznófeldolgozás bemutatók során a malac feldolgozásának minden fázisát, a kolbásztöltéstől egészen a zsír kisütésig. 100% hagyományőrzés, ez a rendező szlogenje!
Budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál

Country Choppers hird