Cseh Filmkarnevál 2019

Cseh Filmkarnevál 2019

A Staropramen bemutatja: Cseh Filmkarnevál 2019
Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Cseh Filmkarnevál, hogy elhozza Budapestre a legfrissebb, a  2018-as év legjobb cseh filmjeit.  A Filmkarnevál fő támogatója immár hagyományosan a Staropramen.
Míg a fesztivál elmúlt évfolyamaiban többször is a múltba tettünk utazást, és a retrospektív programokkal neves cseh alkotókra fókuszáltunk, az idei az új arcok, a filmes debütálások és műfaji kísérletezés éve lesz. A 2018-as év gazdag terméséből nem volt könnyű válogatni, de a kínált menü remélik, örömöt szerez úgy a klasszikus cseh humor, mint a formailag igényesebb filmek kedvelőinek. A filmjeiket a család témája köti össze. Míg a Hétvégi ház eladó című nyitófilm a családi vagyon eladása ürügyén humorosan vizsgálja a megromlott családi viszonyokat, a Domestik a családalapításra való patologikus alkalmatlanságot elemzi. Az Egy kis időre és A papa Volgája a családi titkokra próbál fényt deríteni különböző eszközökkel, míg a Miss Hanoi című krimi a Csehországban élő vietnámi közösség egzotikus világába vezet el bennünket, ahol a család fogalmának jelentése kulturálisan és társadalmilag is különbözik. A család szétesésére, és annak megakadályozásáért folyó harcra az elvonóban játszódó Szomorú férfiak mosolya, a családi veszteségekre pedig Az elárult arany és a Jan Palach című filmek reflektálnak. A cseh mozi nagyszerű évet tudhat maga mögött, és a Filmkarneválnak köszönhetően ennek Önök is részesei lehetnek! 

A vetítéseket követő beszélgetéseken három film alkotóit személyesen is köszönthetjük a Toldi moziban. A Hétvégi ház eladó után vendég lesz Tomáš Pavlíček rendező és Bárdos Judit színésznő, a Domestik után Adam Sedlák rendező, Jiří Konvalinka színművész és Jakub Jíra producer, a Miss Hanoi után pedig Zdeněk Viktora rendező és producer, valamint Ha Thanh Špetlíková színésznő.
További információ : www.toldimozi.hu
 

Guba Rózsa's art dolls - doll museum