Bauhaus-mulatság koncerttel, divatbemutatóval

Bauhaus-mulatság koncerttel, divatbemutatóval

Különleges, egyszeri és megismételhetetlen farsangi hangulatú mulatságot rendeznek a pécsi Modern Magyar Képtárban (Papnövelde u. 5.) március 22-én. Az esemény fő ihletője a Bauhaus, illetve a „Weininger Andor. A Bauhaustól New Yorkig” című – március 31-ig látogatható – időszaki kiállítás.

A kétórás program első állomásaként 17:00 órakor Szeredi Merse Pál, a kiállítás kurátora mutatja be a kiállításban Weininger Andor, a 120 éve született művész életművét. Az érdeklődők és a tárlat látogatói éppúgy megismerhetik az építészt, mint a zenészt, képzőművészt, színészt, színpadépítő szakembert.

18:00 órától Bauhaus presentation címmel a Budapesti Metropolitan Egyetem divat- és textiltervező szakos hallgatóinak munkáiból különleges válogatás tárul a szemünk elé. A bemutatón kiderül, az alkotóknak hogyan sikerül a tudatos tervezői elképzeléseiket egyéni hangjukkal társítani.

Fél órával később már a zenéé a főszerep. Frenk, a Budapest Bár multiinstrumentalista sztárzenésze ad akusztik koncertet 18:30-tól. A művész tolmácsolásában a Bauhaus Band indulóját is meghallgathatjuk. A rendkívül sokoldalú, énekes-gitárosként ismert Frenk – mielőtt a Budapest Bárhoz csatlakozott – dobosként közreműködött a Quimby, a Kispál és a Borz, a Balaton, valamint (2016-ig) a Hiperkarma zenekarokban. Most legújabb önálló albumán dolgozik a stúdióban.

A Bauhaus mulatság zárásaként (szintén 18:30-tól) koccinthatunk a Geometrikus Büfében, valamint (17:00 és 19:00 között) megörökíthetjük magunkat egy fotó erejéig a PTE Művészeti Kar hallgatói által kreált jelmezekben. A farsangi hangulatú esemény részvevői a „Kortárs művészet a kortárs gyerekeknek” múzeumpedagógiai programot támogatják. Jegyet személyesen a Csontváry Múzeumban (Janus Pannonius utca 11.), a Modern Magyar Képtárban (Papnövelde u. 5.) lehet megvásárolni. Március 18-ig – Early Bird kedvezménnyel – 3000, azután (immár támogató jegyként) 4000 Ft-ért.

Kiado845