Az új BMW 8-as Cabrio

Az új BMW 8-as Cabrio

Az új BMW 8-as sorozat luxusszínvonalú modellpalettájának második képviselője, az abszolút dinamizmust és a végtelen utazásokba nyúló menetkomfortot a nyitott tetős vezetés élményével egyesíti.

A kabriózás élménye egyszerre négy utast kényeztet. Klasszikus vászontető teljes mértékben elektromos, kifejezetten csendes tetőmozgató mechanikával, minimalizált tetőtömeggel és kimagasló akusztikai komforttal. A tető egyetlen gombnyomással, mindössze 15 másodperc alatt nyitható és zárható, egészen 50 km/órás utazósebességig. Az alapfelszereltségként fekete árnyalatban kínált vászontető az opcionális extrafelszereltség részeként ezüstös antracit színben is megrendelhető.
Az új BMW 8-as Cabrio az érzelmekben gazdag karosszéria-kialakítás egészen egyedülálló értelmezését váltja valóra, a bajor prémiumgyártó vadonatúj, letisztult, precíz vonalakkal megrajzolt formanyelvére építve. A BMW modelljei által fémjelzett, jellegzetes karosszériaarányok elegánsan ívelt vonalvezetéssel párosulnak, amely leginkább a kecsesen lejtő tetőívben érhető tetten. A feszes, kompakt méretű vászontető a bajor prémiumgyártó kupé modelljeinek feltűnően elegáns jármű-sziluettjét kölcsönzi az újdonságnak.

Az utasteret a dinamizmus, az exkluzivitás és a magával ragadó luxus atmoszférája járja át. A dupla dómmal ellátott, típus-specifikus vászontető-takarópanel anyagborítása és árnyalata minden tekintetben megegyezik az adott modell utasterének műszerfalával, ajtókárpitjaival és hátsó oldalelemeivel.

2019 márciusában a modell piaci premierje a motorpaletta két erőteljes tagjának debütálásával veszi kezdetét: az új BMW M850i xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 – 10,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 225 – 229 gramm / km)* motorházteteje alatt dolgozó V8-as benzinmotor 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes, az új BMW 840d xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 165 gramm / km)* meghajtásáról pedig egy 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres dízelmotor gondoskodik. Az új BMW 8-as Cabrio mindkét erőforrása maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. Az újdonságok a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltón keresztül továbbítják teljesítményüket és forgatónyomatékukat a négy kerék felé, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás közreműködésével.

A hamisítatlan sportautós karakter a letaglózó menetteljesítmény, valamint a tökéletesre hangolt hajtáslánc- és futómű-technológia lehető legkiválóbb összhangjára összpontosító járműszerkezeti kialakításnak köszönhetően. Az újdonságot a BMW 8-as Coupé-val, a BMW M8 sportautóval és a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették ki a mérnökök. Alacsony súlypont, tökéletes tengelyterhelés-elosztás, alumíniumból, magnéziumból és szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) építkező, könnyűszerkezetes járműépítés, aerodinamikailag optimalizált, szinte felhajtóerőktől mentes karosszéria.

Az abszolút luxust prémium minőségű opciók nyomatékosítják: vezeték nélküli okostelefon-töltés, BMW Display Key okoskulcs, Bowers & Wilkins Diamond Surround rendszer, Komfortfűtés csomag (Heat Comfort package), aktív ülésszellőztetés, az ajtók automatikus Soft Close funkciója, üvegből készült utastéri gombok és kapcsolók.

Babamúzeum