Áprilisi programok a kecskeméti Nép Iparművészeti Gyűjtemény

Áprilisi programok a kecskeméti Nép Iparművészeti Gyűjteményben

Számtalan érdekes programmal várják a népművészet kedvelőit áprilisban is a Nép Iparművészeti Gyűjteményben, Kecskeméten. Íme néhány kedvcsináló részlet a gazdag programfüzetből :

LELKÜNK VIRÁGAI
Kósa Klára kecskeméti születésű keramikusművész, a Népművészet Mestere és Simon Ilona grafikus, könyvtervező
művész közös kiállítása. Kósa Klára kerámiáin a különböző vallások jelképeit tekinthetik meg az érdeklődők természetesen hozzá tartozó magyarázatokkal. Simon Ilona munkái pedig katolikus imakönyveket, református ige-könyveket, zsidó jeleket,
elgondolkodtató és felemelő gondolatokat, valamint jeleket, és szimbólumokat tár a látogatók elé. Látogatható: április 25-ig.
TAVASZÜDVÖZLET – JAPÁN GYERMEK KIMONÓK
A kimonó a tradicionális japán viselet átfogó neve, így a közismert téglalapokból összevarrt női viselet mellett ide sorolhatunk minden japán stílusban készült ruházatot.
A kiállítás kurátora, Schmitt Csilla jóvoltából a távoli Japánból, Nakano asszony különleges kimonó gyűjteményéből láthatnak válogatást az érdeklődők. Látogatható: április 13-ig.
BARANYAI HÍMESTOJÁSOK
Válogatás Békés Lajosné népi iparművész hímestojásaiból. Békés Lajosné Pécsen élt és alkotott.
Így írt önmagáról: „Az ország nagy részében, főleg szűkebb hazámban, Baranyában sok falut bejártam. Ez egyben gyűjtő utam is volt… Szinte éltető elememmé vált a népművészet szeretete.”
Látogatható: április 5.-t ől május 10-ig.

Retro Design Center Szentendre