16. keszthelyi Táncpanoráma

16. keszthelyi Táncpanoráma

Szeptemberben – immár hagyományosan – három napra Keszthely lesz a Balaton tánc fővárosa. A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Kongresszusi Központ és Színház szeptember 13-15. között rendezi meg a 16. keszthelyi Táncpanorámát. A fesztivál programjában négy olyan előadás látható, amely a Nemzeti Táncszínházban minden alkalommal nagy sikert arat. A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

16. keszthelyi TáncpanorámaAhogy azt már keszthelyi közönségünk megszokhatta, ebben az évben is két nagy táncegyüttes, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a 30 éves Szegedi Kortárs Balett produkcióit láthatják, illetve a társulat elmúlt évtizedeit megörökítő fotóművészek képeiből nyílik tárlat „30 év - 30 kép” címmel.-nyilatkozta Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

A Táncpanoráma elmaradhatatlan része Lakatos János Nívódíjas koreográfus és táncpedagógus hihetetlenül szórakoztató prezentációja, amelyben bepillantunk sok ragyogó elme koponyájába. De a gyerekek sem maradnak program nélkül, a Duna Táncműhely Álom, álom, kitalálom című meséjével varázsolja el őket.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a már hagyományosnak számító táncházban hagyományőrző együttesek mutatják meg a néptánc alapjait.

Babamúzeum